piplogo02.png

NIPITU Tasiilaq

I 2017 besluttede foreningen PIP at videreføre konceptet om musik campen NIPITU, som blev dannet i Qaqortoq i 2015, til Tasiilaq i Østgrønland. Derfor blev der arrangeret en undersøgelsesrejse og afholdelse af et mini NIPITU i april 2018, som skulle undersøge behovet og muligheden for oprettelsen af NIPITU Tasiilaq i 2019. To projektledere og to undervisere rejste til Tasiilaq for at mødes med de unge, institutioner, undervisere og borgere. Der blev etableret kontakt til en række samarbejdspartnere, mens børn og unge fik mulighed for at smage på NIPITU med 5 dages undervisning og musiklege. Rejsen viste at der var et behov og et grundlag, for at etablere en musik camp i byen. Derfor er arbejdet nu gået i gang med at forberede NIPITU Tasiilaq som afvikles i uge 40 og 41 oktober 2019.

 

På NIPITU får grønlandske børn og unge mellem 12 og 25 år mulighed for at deltage i en 2-ugers gratis musik camp. Der samles et hold af professionelle musikere, som underviser deltagerne i alt fra sammenspil, instrumentundervisning, rytmelege og meget mere.

 

Alle deltagere indgår både i enkelt-og holdundervisning på praktisk og teoretisk plan. Alle dage har et fastlagt skema, med opvarmning, workshops, bands/sammenspil, fælleskor, instrumentundervisning og musikteori. Forløbet afsluttes med en åben koncert for byens borgere, hvor deltagerne viser hvad de har lært ved forløbet.

 

Forløbet er tilrettelagt med fokus på at deltagerne lærer gennem motivation, gode oplevelser og fællesskab.

 

Overordnede formål

Ideen med musik campen er at skabe et fritidstilbud til grønlandske unge, med musik som omdrejningspunkt, et sted, hvor der findes få kultur- og fritidstilbud for børn og unge. Foreningens overordnede formål er at skabe empowerment projekter, som er bygget op omkring de tre kerneværdier: fællesskab, motivation og selvværd.

  • instagram-social-network-logo-of-photo-c
  • facebook-logo (4)
  • youtube-logotype (5)
  • soundcloud-logo (5)